Zonnepanelen vergelijken

Welke verschillende soorten zonnepanelen zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, die vrijwel allemaal gebaseerd zijn op het halfgeleidermateriaal silicium. Bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk dat je begrijpt wat de specifieke voor- en nadelen zijn van elk van deze panelen:

Monokristallijne zonnepanelen: De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan in feite uit één kristal. Deze panelen zijn duur, maar hebben een hoger rendement per oppervlakte. Wil je het maximale uit de beschikbare ruimte halen, overweeg dan te kiezen voor monokristallijn.

Polykristallijne zonnepanelen: de cellen in een polykristallijn paneel bestaan uit een meerdere grove kristallen. Dergelijke panelen zijn relatief goedkoop, maar bieden minder rendement per oppervlakte. Heb je voldoende ruimte, dan is dit de meest gangbare optie.

Dunne film zonnepanelen : Dunne film (Thin film) zonnepanelen zijn in opmars. Bij deze panelen is minder materiaal nodig om te produceren. Het rendement ligt van dunne film iets lager t.o.v. de mono en poly cellen. De dunne film zonnepanelen hebben de volgende voordelen ten opzichte van poly of mono zonnepanelen: Strak en egaal (zwart) uiterlijk, minder rendement verlies bij hoge temperaturen en de dunne film panelen hebben minder last van schaduw


Klik hier voor

 basis set prijzen


Ons assortiment zonnepanelen

JA Solar

JA Solar Holdings Co., Ltd is één van de wereldleiders op het gebied van hoogwaardige fotovoltaïsche producten, die zonlicht omzetten in elektriciteit voor particuliere, commerciële en industriële toepassingen. JA Solar is opgericht op 18 mei 2005 en is sinds 7 februari 2007 een NASDAQ genoteerd bedrijf. JA Solar is één van 's werelds grootste producent van zonnecellen- en panelen. Met een standaard en hoog efficiënt productaanbod levert JA Solar één van de meest uitstekend presterende en kosten efficiënte producten in de markt.

 

JA Solar Mono 270Wp (Black)       (datasheet)

JA Solar Mono 280Wp (Black)       (datasheet)

JA Solar Mono 290Wp                      (datasheet)

JA Solar Mono 295 Wp Percium    (datasheet)Amerisolar

Amersisolar 260wp poly (Blauw)      (datasheet)Canadian Solar

Canadian Solar is in 2001 opgericht in Toronto, Canada,Canadian Solar is één van de belangrijkste paneelfabrikanten van de wereld. Het bedrijf heeft zich door kwaliteit en betrouwbaarheid onderscheiden van de concurrentie en levert al sinds het begin Zonnepanelen van hoge kwaliteit. Canadian Solar  levert toonaangevende, zeer efficiënte zonnecellen, zonne-energiemodules, zonne-energiesystemen en niet aan het net gekoppelde toepassingsoplossingen. 

 

Canadian Solar Mono 280Wp (Full Black)     (datasheet)TSMC Solar

Dunne film zonnepanelen behoren tot de nieuwste techniek op het gebied van zonne-energie. TSMC en Solar Frontier zijn de 2 grootste merken van Dunne film zonnepanelen. Het grote verschil tussen beide is de afmeting. Afhankelijk van het beschikbare dakoppervlak kan worden bepaald welk paneel hier het best kan worden toegepast. 

TSMC Zonnepanelen worden vaak gekozen door de consument vanwege het fraaie Full black uiterlijk. In tegenstelling tot de full black mono en poly panelen is het TSMC paneel echt volledig zwart en zijn er geen rasters zichtbaar.

 

TSMC 160Wp Dunne film Full Black     (datasheet)

TSMC 165Wp Dunne film Full Black     (datasheet)


Csun

CSUN behoort tot de top 10 van zonnepaneelfabrikanten en heeft een lange geschiedenis in de solarbranche én sinds 2008 ook met Natec. CSUN startte als fabrikant van cellen voor grote Europese zonnepaneelfabrikanten en heeft inmiddels een eigen productiecapaciteit voor zonnepanelen. Wereldwijd is er meer dan 4.0 GW aan CSUN zonnepanelen verkocht. Kenmerkend voor CSUN is de combinatie van innovatie, efficiëntie en kwaliteit.

 

CSUN 300wp Mono Full Black      (datasheet)


Zelf zonnepanelen monteren?

Klik hier voor meer info